Termékismertető: Kemény sajtok

Olasz kemény sajtok


BIO Parmigiano Reggiano DOP


Jellegzetes keménységével, sápadt arany külső héjával, szalmaszínű húsával, és erőteljes ízével a ma jól ismert Parmigiano Reggiano semmiben nem tér el a nyolc évszázaddal ezelőtt készült ősétől. Ugyanaz a megjelenés, ugyanaz a jellegzetes illat és hagyományos gyártási technikák – a készítés módja, helyszíne és rituáléi semmit nem változtak a hosszú évek során. A sajt egyedülállóságát biztosítja a helyi talaj ásványi összetétele, a tehenek sajátos tenyésztése és az egyedülálló tej, mely alkalmas a nagyon lassú érlelésre, és amely utánozhatatlan ízvilágot biztosít a belőle készült sajtnak.

Az összes DOP Parmigiano Reggiano sajt kizárólag tejből és rennetből (fiatal borjúgyomorból nyert enzim) készül, több évszázados technikák alkalmazásával.

Cégünk a Parmigiano Reggiano kiváló kínálatát nyújtja a bolognai Casearia di Sant'Anna családi termelőtől, mely kizárólag organikus eljárással állítja elő termékeit. Teheneik szabadon legelnek nagy füves mezeiken, így kiváló minőségű tejet adnak. A Sant'Anna sajtok régimódi ízvilággal rendelkeznek, és többféle érlelésben kaphatóak:

- 18 hónapos, Vörös pecsétes – kiegyensúlyozott, visszafogott íz a tej és friss gyümölcs aromájával

- 22 hónapos, Ezüst pecsétes – morzsolódó, kemény húsú sajt, kiegyensúlyozott ízvilággal

- 30 hónapos, Arany pecsétes – a legtáplálóbb érlelés, kifejezetten morzsolódó, kemény húsú sajt. Erőteljes íz, fűszeres és mogyorós aromákkal.

További információért és receptekért látogasson el a Parmigiano Reggiano consortium oldalára.Grana Padano DOP


Ezt a népszerű olasz kemény sajtot eredetileg a Pianura Padana völgyben ciszter szerzetesek termelték a 12. században.

A Parmigiano Reggiano-hoz hasonlóan, a Grana Padano is szabadon legelő tehenek fölözött tejéből készül, melyet főzés után nagyon lassan érlelnek (akár 18 hónapig). A Parmigiano Reggiano-hoz képest a Grana Padano kevésbé morzsálódik, és visszafogottabb, enyhébb ízvilággal rendelkezik.

Alpesi kemény sajtok Ausztriából


Az aromadús, erős ízvilággal rendelkező alpesi sajtjaink kizárólag az 1200 méter feletti alpesi mezőkön legelő tehenek tejéből készültek. Mivel az alpesi fű gazdag omega 3 zsírsavakban, így ezek a sajtok egészségesebbek az alacsonyabb tájak tejtermékeinél. Cégünk az osztrák Bregenzerwald-ból kínálja félkemény és kemény sajtok gazdag kínálatát.